«

»

Apr 04

Tabloidno uterivanje straha

saša janković“Građanima Srbije se plasira da prava i autentična moć ne leži u zakonima i institucijama, već da je imaju oni koji su u stanju da od bilo koga za dan naprave superheroja ili najgoreg kriminalca – sve u zavisnosti od toga kakvi su njihovi trenutni”
Pogledajte ceo intervju koji je Zaštitnik građana Saša Janković dao novinarki Tamari Skrozzi za nedeljnik Vreme.
Izvor: Vreme 

1 comment

 1. vlada

  Povodom teksta “Tabloidno uterivanje straha” nameće se logično pitanje a to je:kome danas da gradjani veruju obzirom na društveno-političku i pravnu sigurnost u kojoj prosečan gradjanin živi.Sa jedne strane radnike su godinam besomučno otpuštali,sa druge strane povećavali su im i povećavaju poreze i mesečne dažbine.Pri tome sa treće strane uvode izvršioce kako bi gradjanima naplatili ono što im je oduzeto otpuštanjem i povećanjem dažbina.U takvoj situaciji pozivati se na to da su gradjani pravno sigurni i na neki od zakona Evrope nije ništa drugo do vredjanja inteligencije prosečnog gradjanina.
  Pročitamo li slučajno temu globalizacija u delu karakteristike globalizacije onda postaje jasno da mnogi političari u svolim izlaganjima neprekidno ponavljaju jedne te iste elemente karakteristika globalizacije i pri tome se premeštaju sa jednog mesta na drugo u okviru odredjene koalicije.
  U postojećoj praksi bilo šta promeniti značilo bi uzdrmati temelje bivših i budućih koalicija, a to nije poželjno i otuda treba pojačati osećaj straha gradjanima koji su uvedeni u jad i bedu i gradjanima koji su ispod minimuma egzistencije.
  Jedan primer uterivanja straha u gradjanina:
  Ulica Dž.Vašingtona oko broja 5. Uniformisano lice (nije pripadnik MUP-a) kaže jako siromašnom brčnom paru sledeću rečenicu: “…moj odnos prema tebi zavisi od toga kako ćeš postupati prema meni…”.Ovime je sve rečeno.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>