«

»

Sep 22

YUCOM i Beogradski centar za ljudska prava održali sastanak sa predstavnicima Ministarstva pravde i državne uprave

Predstavnici Komiteta pravnika za ljudska prava i Beogradskog centra za ljudska prava su u sredu, 19. septembra 2012. godine,  u okviru realizacije projekta Jačanje uloge Ombudsmana u Republici Srbiji, obavili monitoring posetu Ministarstvu pravde i državne uprave povodom Preporuke broj 17-1648/10 koju je Zaštitinik građana uputio Ministarstvu a koja je ušla je u izbor za praćenje sprovođenja. Prestavnike organizacija je primila gospođa Helene Surlić, načelnica Odeljenja za nadzor u pravosudnim organima sa saradnicima.

Predstavnicima Ministarstva je detaljno predstavljen projekat i obavljen je razgovor u cilju prikupljanja podataka o postupanju organa po preporuci Zaštitnika građana, iskustvima i saradnji sa Zaštitnikom građana i izgradnji sistema za postupanje po pritužbama građana. Predstavnici Ministarstva su takođe ukazali i na izazove obrade velikog broja podnesaka građana i aspekte postupanja u ovim predmetima. Tokom razgovora istaknuto je i zadovoljstvo dosadašnjom saradnjom sa službom Zaštitnika građana od strane Ministarstva.

Komitet Pravnika za ljudska prava i Beogradski centar za ljudska prava će u narednom periodu nastaviti da sprovode monitoring preporuka i održavaju sastanke sa državnim organima radi neposrednog uvida u postupanje u predmetima i prikupljanja podataka radi analize čiji će rezultati biti predstavljeni u specijalnoj publikaciji.

 Link ka preporuci

 

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>