«

»

Feb 26

Predsednik Odbora za ljudska i manjinska prava i ravnopravnost polova sastao se sa Zaštitnikom građana i predstavnicima JUKOM-a i Misije OEBS-a u Srbiji

pozPredsednik Odbora za ljudska i manjinska prava i ravnopravnost polova Meho Omerović sastao se danas sa Sašom Jankovićem, Zaštitnikom građana, Milanom Antonijevićem iz JUKOM-a i predstavnicima Misije OEBS-a u Srbiji.

Meho Omerović i Saša Janković definisali su prioritetne teme kojima će se tokom naredne godine baviti Odbor za ljudska i manjinska prava i ravnopravnost polova i Zaštitnik građana. Kao najznačajnija pitanja, koja bi trebalo da budu rešena do kraja 2014. godine, istakli su pitanje azila i ilegalnih imigranata i prosjačenje dece na ulici. Takođe, naveli su i pitanje kidnapovanih i nestalih lica na teritoriji Srbije i izbeglih i raseljenih lica kao probleme kojima će se zajednički baviti ovaj Odbor i Zaštitnik građana.

Tokom sastanka, bilo je reči i o potrebi da se izmeni važeći Zakon o zaštitniku građana u cilju jačanja institucije ombudsmana, mogućnostima unapređenja saradnje Odbora za ljudska i manjinska prava i ravnopravnost polova i Zaštitnika građana, uz podršku Misije OEBS-a u Srbiji i JUKOM-a i planu aktivnosti za narednu godinu.

Sastanku su prisustvovali i generalni sekretar Zaštitnika građana Jasminka Jakovljević i predstavnici Misije OEBS-a u Srbiji Karen Vagner, Novak Pešić i Nataša Šakota.

Izvor

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>